Tarih: 30.05.2019| Okunma Sayısı: 1531

KAMUOYUNA  DUYURUMUZDUR

29.05.2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2.İş Mahkemesi’nde görev yapan hakimin, duruşma esnasında vekillik görevini yürüten kadın meslektaşımızın giyimine yönelik müdahalesi hem kadın haklarına hem avukatlık mesleğine karşı yapılmış haksız ve çirkin bir saldırıdır. Bu saldırının kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır. Kürsüdeki hakimin görevi avukatın cübbesinin içerisine ne giydiğine, ne örttüğüne ne sürdüğüne bakmak,  değil, gerçek bir hukukçu gibi hareket ederek. Dosya ile ilgilenmektir. Bu yaşanan olay mesleği ve görevi ne olursa olsun kadınların sürekli olarak tehdit ve saldırı altında olduğunun vahim bir göstergesidir.

Mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hakkında HSK tarafından açığa alınma kararı verilen hakim ile ilgili yürütülen soruşturmayı Türkiye Barolar Birliği’nin ve Adalet Bakanı ABDULHAMİT GÜL’ün aynı duyarlılıkla takip edeceğini ümit ederek, ADIYAMAN BAROSU olarak avukatlara yönelik gerçekleştirilen her türlü şiddet eyleminin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Adıyaman Barosu

Kadın Hukuku Komisyonu