BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 23.06.2020| Okunma Sayısı: 3096

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Bilindiği üzere son dönemde siyasi iktidar tarafından baroların seçim ve örgütlenme sistemlerinde değişiklik yapılması konusunda yasal düzenlemeler yapılmaktadır. Yargının üç temel ayağından biri olan savunmayı parçalamaya yönelik bu girişime karşı  80 baronun başkanları bulundukları illerden yola çıkarak Ankara’ya doğru yürüme kararı almışlardır. Savunma Yürüyor adıyla başlatılan bu demokratik eylem 22.06.2020 tarihinde Anıtkabirde yapılacak basın açıklamasıyla da sonlandırılacaktı. Ancak bu demokratik eyleme dahi tahammülü olmayanlar tarafından hukuksuz bir şekilde baro başkanlarımızın yürüyüşü engellenmiştir. Kolluk kuvvetleri aracılığıyla baro başkanlarına orantısız şekilde sözlü ve fiziksel müdahale edilmiştir. Kolluk kuvvetlerinin baro başkanlarına karşı utanç verici sözlü ve fiziksel müdahaleleri bugün ülke demokrasisine ve hukuka yapılan müdahalenin en açık kanıtıdır.

Demokratik hukuk devletlerinde düşünce ve ifade özgürlüğü, toplanma, gösteri ve yürüyüş hakkı demokrasinin ve hukukun gereğidir. Bu hak ve özgürlükler devletin saygı duymak kadar, korumakla da yükümlü olduğu haklardır. Ancak gelinen noktada anayasaca güvence altına alınmış bu hak ve özgürlükler ayaklar altına alınmıştır. Bu durum Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır. Farklı siyasi görüşlere farklı dünya görüşüne sahip olan baro başkanları görüşlerini bir tarafa bırakarak tamamen avukatlık kimliğiyle yürüyüşe katılmışlardır. Baro başkanlarına bu müdahaleyi reva görenler, cübbelerinin önünü ilikleyenler, kişisel menfaatlerini her şeyin üstünde tutanlar, siyasi iktidarın arkasına sığınarak baroları kriminalize etmeye çabalayanlar bu hukuksuzluğun ve suçun failidirler. Unutulmamalıdır ki yürüme kararı alan baro başkanları bugün, Türkiye demokrasisinin geleceği için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hakları için, Türk Adalet Sisteminin Bağımsızlaşması için yürümüşlerdir.

Başta Baro Başkanımız Av. Mustafa KÖROĞLU olmak üzere baro başkanlarına yapılan bu hukuk dışı uygulamayı kınıyoruz. Bizler Adıyaman Barosu avukatları olarak bizim adımıza anayasal haklarımızı kullanan Baro Başkanlarımıza yapılan bu hadsizliği kabul etmediğimizi, sorumluları hakkında yasal her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi, avukatlık mesleğinin onuru için yasal zeminde her türlü hukuki ve barışçıl eyleme hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz.

                                                                                                             Adıyaman Barosu

 

                                                                                                  

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.