BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 18.09.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2483

 

 
 
                                                                       
 
 
 
                                                     “KADIN KIYIMI DEVAM EDİYOR,

SESSİZ ÇIĞLIKLARIMIZI DUYUN”

 

        İlimizde 15.09.2012 günü eşi tarafından aile içi şiddete maruz kalarak darp edilen Hacer Girgin’in beyin ölümü gerçekleşmiştir.Kadına yönelik şiddetin sonu gelmediği gibi her geçen gün artarak devam etmektedir.Kadın sorunu bir demokrasi sorunudur.Bizim sorunlarımız hakkında tek konuşmayan,karar sahibi olmayan yine bizleriz.Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu olarak sessiz kadınlarımızın sesi olmak adına bu basın açıklaması vesilesi ile her türlü şiddeti kınıyoruz ve aile içi şiddet konusunda yetkilileri sıfır toleransa davet ediyoruz.Kadına yönelik şiddetin önlenmesi idari ve adli kararlılığın gösterilmesine bağlıdır.Bu alanda iki ileri bir geri gitmekten toplumun yarısını oluşturan biz kadınlar yorulduk.Hukukçu kadınlar olarak gerektiği yerde gemileri yakıp doğrulara parmak basmak zorundayız.

       Biz kadınların Giyimi üzerinden yapılan siyaset bu gün daha ileri giderek Bedenlerimize müdahale etmektedir.Biz kadınlar siyasetin ve hukukun objeleri olmaktan bıktık,artık suje olmak,birey olmak istiyoruz ama HERŞEYDEN ÖNCE KADININ ANAYASASI OLAN CEDAV /ULUSLAR ARASI SÖZLEŞME UYARINCA DEVLETİN YAŞAM HAKKIMIZI GÜVENCE ALTINA ALMASINI TALEP EDİYORUZ.

    BİZİM İÇİN EN GÜVENLİKLİ BÖLGE OLMASI GEREKEN EVLERİMİZİN İÇİ,EN YAKINLARIMIZ TARAFINDAN EN TEHLİKELİ ALANLARA DÖNÜŞTÜRÜLÜYORSA, ÇÖZÜM İÇİN ELLERİMİZİ VE YÜREKLERİMİZİ BİRLEŞTİRİP HEP BİRLİKTE SOMUT ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ. GÖZARDI ETMEK VE SESSİZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.SUSMAYACAĞIZ,ÇÜNKÜ SUSTUKÇA HER GÜN BİR BAŞKA KURBAN VERMEKTEYİZ.

        KADINLARIMIZIN,YAŞAM HAKKININ TEHLİKEDE OLMASI SEBEBİYLE siz basın mensupları kanalıyla seslerimizi duyurmak istiyoruz.Adıyaman’da yaşanan bu son olay aile içi şiddet konusunda toplumsal mücadelemize ket vurmuştur,ELEM VERİCİ VE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR. TEHLİKENİN YAŞAM HAKKIMIZA KADAR DAYANDIĞINI SOMUT BİR ŞEKİLDE HEPİMİZE HİSSETTİRMİŞTİR.

       Kadın peşinden gittiği şeyin içinde kalan en büyük sayı olmasına rağmen,kendi geleceği konusunda söz hakkına dahi sahip değildir.Hep başkaları biz kadınların yerine düşündü ve bizimle ilgili kararları hep onlar aldığı içindir ki toplumsal barış da hep yara aldı.Aile içi şiddetin önlenmesi konusunda salt Hukuki düzenlemeler ile yetinilmemelidir,çünkü bunun tek başına çözüm üretmediği sonuçları ile sabittir.Bu konuda 6284 sayılı kanunumuzla olumlu adımlar atılmış ise de halen yedi gün 24 saat hizmet vermesi gereken Şiddeti Önleme ve İzleme merkezleri oluşturulamamış olup alt yapıda birçok eksiklikler bulunmaktadır.Aile içi şiddet çok boyutlu bir konu olduğundan çözümünün de çok boyutlu bir şekilde ortaya konulması gerekir.

      Özgür kadın özgür toplumun ilk adımıdır. Kadının temel hak ve özgürlüklerine özellikle yaşam hakkına ve vücut bütünlüğüne saygı göstermek en önemli vatandaşlık görevi olduğu gibi İNSAN OLMANIN DA en büyük kriteridir. Bu ilke ile Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ve uygulamaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildirmek isteriz.

        Biz kadınlar bu konuda sesimizin duyulduğundan emin olana kadar ses çıkarmaya devam edeceğiz. 19.09.2012.

                                                                     Adıyaman Barosu Kadın Komisyonu Başkanı

                                                                                       Av.Zeynep SAYA                 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

25.04.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.