Tarih: 31.01.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 1819

ADI YAMAN BAROSU  BASIN AÇIKLAMASI

Topluma hizmet vermekte olan avukat, hâkim ve doktorlara yönelik saldırılar gün geçtikçe artmaktadır.Bundan daha 8 ay kadar önce Afyon’da bir avukat arkadaşımız menfur bir saldırı sonucu hayatını yitirmiş,bir ay sonra doktorlara yönelik saldırılar söz konusu olmuştu.

Daha birkaç gün önce yine benzeri hadiseleri hastanelerimizde yaşamaya başladık.

30.01.2013 tarihinde Afyonkarahisar ilimizde bir keşif esnasında , keşif heyetine yapılan pompalı saldırıda Ömer Faruk Aksoy adlı avukat meslektaşımız yaralanmıştır.Bu hadise avukatlarımızın kamu görevini yerine getirirken maruz kaldıkları saldırıların ne ilkidir ve ne de sonu olacağa benzemektedir.

Bu menfur olayı gerçekleştirenleri tel’in ediyor,ilgili kurum ve kuruluşlarla emniyet birimlerinin vazifelerini yapmada daha fazla bir hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Adalet Bakanlığı’mızın da olaya eğilerek bu meyanda tedbirlerini artırmalarını ve avukatlar için “silah ruhsatname harçlarını” kaldırmalarının gerekliliğini hatırlatıyor, bu ve benzeri menfi hadiselerin son bulmalarını tüm kalbimizle temenni ediyoruz.

Av.Abdullah TEL

Adıyaman Baro Başkanı