Doğu Karadeniz Gezisi
Tarih: 3.06.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3747

 
 

 KISA                      KARADENİZ TURU (4 GECE 5 GÜN)

                                                     14-18 Haziran

                 Trabzon, Ayder, Uzungöl, Sümela,Batum,Rize,Hamsiköy…

 

1.Gün 14 Haziran : Akşam 20:00 de Adıyaman’da belirlenen notadan hareket. Malatya, Sivas, Tokat üzerinden Ordu’ya varış.

2.Gün 15 Haziran : Sabah saatlerinde Ordu’ya ulaşıyoruz. Deniz kenarında alacağımız kahvaltının ardından Karadeniz’in 3 Boztepe’sinden olan ve muhteşem Ordu manzarasını ayaklar altına seren Ordu Boztepe’ye teleferikle çıkıyoruz. Kahvelerimizi manzara eşliğinde içtikten sonra ismini Kiraz’dan alan Yarbay Topal Osman’ın memleketi olan Giresun’a hareket ediyoruz. Yol üzerinde Fındık ve fındık ürünleri alışverişi için kısa bir mola veriyoruz. Trabzon’a hareket ediyor ve öğle yemeği alacağımız restauranta geçiyoruz. Menümüzde meşhur Akçaabat köftesi var. Yemek sonrası Anadolu’daki üç Ayasofya’dan birisi olan Trabzon Ayasofya Müzesi’nin görülmesi. Bugün dünyada sadece Trabzon’da yapılabilen Kazaziye işçiliğinin tanıtılması ve gümüş alışveriş imkânı. Trabzon halkının satın alıp Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e hediye ettiği ve Barok mimarisinin bölgede ki en güzel örneği olan Atatürk köşkünün gezilmesinin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

 

2.Gün 16 Haziran: Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor uzungöl’e hareket ediyoruz. Yol üzerinde bulunan Çay fabrikasında çayın bahçeden toplanıp soframıza gelene kadar olan serüvenini görüyoruz. Dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilirler. Çay fabrikası ziyaretimizin ardından Solaklı Deresi üzerinde bulunan ve bölgede tek örneği bulunan Kiremitli köprünün görülmesi. Eşsiz manzarasıyla İsviçre Alplerini aratmayan güzellikteki Uzungöl’e varış. Öğle yemeği sonrasında Fotoğraf çekmek ve göl çevresini gezmek için serbest zaman.  Serbest zamanın ardından belirlenen noktada buluşuyor ve Rize ‘ye hareket ediyoruz. Fırtına vadisine giriş yapıyoruz. Osmanlı dönemi taş kemer köprülerinin bölgedeki en güzel örneklerinden olan Timisvat taş kemer köprünün fotoğraflanması. Ayder’e hareket Kalegon mevkii ve suyun düşüş şekli gelin tülünü andırdığı için bu adı alan Gelintülü Şelalesi’nin görülmesi. Ayder yaylasında yürüyüş ve serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. (Tulum eşliğinde horon)

 

3. Gün 17 Haziran: Kahvaltı sonrası otelden erken hareket. Fındıklı Çağlayan köyünde klasik laz konaklarının görülmesi. Karadeniz’in ve Kaçkar dağlarının muhteşem manzarası eşliğinde Sarp Sınır Kapısı’na varış. Kapıda çıkış ve Gürcistan’a giriş işlemlerimizi yapıyoruz. İlk durağımız Osmanlı izlerini de taşıyan Gonyo Kalesi’nin görülmesi. Batum şehir merkezine hareket. Batum Etnografya Müzesi, Sanat Galerisi ve şehirdeki tek cami olan 1866 tarihli Batum Orta Cami gezileri. Öğle yemeği molası. Yemek sonrası içerisinde binlerce çiçek ve ağaç çeşidini barındıran Botanik Park gezisi. Batum şehir merkezinde serbest zaman. Belirlenen saatte buluşarak dönüş için hareket. Sarp Sınır Kapısı’na varış. Türkiye’ye giriş işlemlerimizin ardından otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 

4.Gün 18 Haziran: Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyor ve Bölge’de Feriko olarak bilinen Rize bezi fabrikasında alışveriş molası veriyoruz. Alışveriş sonrası Altındere Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan halk arasında Meryem ana olarak bilinen Sümela Manastırı’nın gezilmesi. Manastır gezisinin ardından İpek yolu güzergahında bulunan Zigana geçitini Hamsiköy manzarasıyla birlikte aşıyor ve öğle yemeğimizi Zigana tatil köyünde orman içinde alıyoruz. Yemek sonrası Zigana Geçitin aşılarak iklim değişikliğinin fotoğraflanması. Gümüşhane şehir merkezinde serbest zaman. Sarkıt ve dikitleriyle ünlü Karaca mağarasının ziyaret edilmesinin ardından Adıyaman istikametine yola çıkıyoruz. Yol üzerinde gerekli molaların ardından sabah saatlerinde Adıyaman’a varış. Turumuzun sonu…

 ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLERİMİZ: Tur otobüsü ile ulaşım, Milli park girişleri, 3 gece Tam Pansiyon konaklama ve açık büfe sabah kahvaltı, (4)öğle yemekleri (3) akşam yemeği, ilk gün kahvaltı, Boztepe teleferik ücreti,  rehberlik hizmetleri, Sümela Manastırı, Ayasofya Müzesi ve Karaca Mağarası girişleri,Ayder Turizm refakati ve ikramları....

 ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:   Yurt dışı çıkış harcı, Yemeklerde alınacak su haricindeki içecekler, Fırtına Deresi’nde rafting, özel harcamalar, kaplıca giriş ücretleri Sümela Manastırı minibüs transfer ücretleri.

 BU GEZİ İÇİN GEREKLİ KİŞİSEL MALZEMELER: Spor ayakkabı, yürüyüş ayakkabısı, hırka ya da kazak, fotoğraf makinesi, rahat kıyafetler.

                   TAM PANSİYON GEZİ ÜCRETİ

        İki ve üç kişilik odalarda kişi başı: 610,00 TL

                                         0-6 yaş % 50 indirimli

 

       ÜYELERİMİZDEN TUR ÜCRETİ OLARAK KİŞİ BAŞINA 450.TL TALEP EDİLECEKTİR.  

                                  

ANKARA-Kızılay: İzmir Cad. 13/1 Kızılay / Ankara Tel: (312) 232 42 33

ANKARA-Ümitköy: Ümit Mah. Osmanağa Konakları No:8 Ümitköy / Ankara Tel: (312) 235 55 44

http://www.ayder.com.tr       e-mail:ayder@ayder.com.tr

 

 

NOT : Katılmak isteyen Üyelerimiz en geç  06 Haziran 2013 günü mesai bitimine kadar Baro kalemine  bilgi verilmesi rica olunur.

 

 

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

28.03.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.