ZİYARET
Tarih: 6.11.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 2016

      
            
 
 
                                       
 

                    BAŞKAN NECİP BÜYÜKASLAN'DAN BARO'YA ZİYARET

 

 Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Baro Başkanı Av. Abdullah Tel’i ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

 

Baro Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükaslan’ı Baro Başkanı Tel ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı. Ziyaretle ilgili duygularını dile getiren Başkan Büyükaslan;

 
                      

 

“Kentimize prestij kazandıran ve çok güzel bir eser olan Adliye Sarayımızın içerisinde Adıyaman Barosu’na da bir yer verildi. Baro yönetimi verilen bu yerin çok güzel tefrişatını yaptılar. Geçtiğimiz günler buraya ‘hayırlı olsuna’ gelmiş ve bu vesileyle burayı gezmiştim. Çok hoşuma gitti. Baro Başkanımız Avukat Sayın Abdullah Tel benden Adıyaman’ın eski ve yeni halini gösteren tablolar istemişti. Belediyemizin Kültür Müdürlüğü ile Basın-Yayın Müdürlüğü’nün arşivlerinden çıkarttığımız 30’a yakın tabloyu kendilerine hazırlayıp verdik. Bu bizim görevimiz. Adıyaman sevdalısı olan herkesin bu yöndeki teklifine olumlu cevap veriyor, yardımcı oluyoruz. Gerek Adıyaman dışında, gerek Adıyaman içinde kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlara bunlara benzer tablolar veriyoruz. İstedikleri zaman kültür yayınlarımızı da veriyoruz. Böyle güzel bir fırsatı bize verdikleri için Baro Başkanımız Av. Abdullah Tel ve yönetimine teşekkür ediyorum. Adıyaman’a yakışır güzel bir Adliye Sarayı ile Adıyaman’a yakışır güzel bir Baro mekânı oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

           

Ziyaretle ilgili duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Av. Abdullah Tel;

 

“Bundan yaklaşık 4 ay önce yapılan Adliyemizin tefrişat işlemlerini hemen hemen bitirmiş bulunmaktayız. Bizim yapmış olduğumuz bu tefrişatın dışında bazı eksiklikleri gördük. Özellikle Adıyaman’ın eski ve yeni halini yansıtan resimlerin, hatta tarihi ve turistik yerlerin resimlerinin bu güzel mekânda bulunması gerektiğini düşündük. Bununla ilgili dokümanları ‘nerede bulabiliriz’ diye düşündük. Adıyaman Belediye Başkanlığı’nın elinde böyle geniş bir albümün olduğunu öğrendik. Sayın Başkanımızdan özellikle bu hizmet için ricada bulunduk. Belediyenin sadece yol, su, kanalizasyon ve bunlara benzer klasik hizmetlerin dışında kültürel hizmetleri de olduğunu bildiğiniz için bunu kendilerinden talep ettik. Onlarda bizi kırmayarak sınır tanımadılar, talebimize olumlu cevap verdiler. Bize yaklaşık 27 adet tablo verdiler. Bu tablolar genelde 70 X 100 ebadında. Bunlar Adıyaman’ın 40-50 yıl öncesine dayanan resimleri ve günümüz resimleri ihtiva eden ve aynı zamanda Nemrut heykellerinin bulunduğu resimler. Bunları Baromuzda asacağız. Buraya gelenlerin Adıyaman’ımızın eski ve yeni dönemini kıyas etmesi açısından bir mirsad-ı tefekkür olmasını istedik. Bu kültürel hizmetlerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

 
                         
                            
                                 
                                       
                                             
 
 

 

 

 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.