Tarih: 13.10.2015| Okunma Sayısı: 1572

BASINA VE KAMUOYUNA

10.10.2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİ’nin başlangıcında patlatılmış olan bombalar ve yaşanan katliam tüm halkımızı olduğu gibi tüm hukukçuları da derin bir üzüntüye boğmuştur. Biz, yanı başında ölümlerin, savaşların, çatışmaların, patlayan bombaların ve silahların ne büyük acılar yaşattığını en iyi bilen ve bunu nerdeyse her gün yaşayan insanlarıyız. Ankara da patlatılan bombalar o meydanda barışı haykıracak resmi açıklamaya göre 97 pırıl pırıl insanımızın ölümüne ve birçok insanımızın da yaralanmasına neden olmuştur. Günbegün ölü sayısı artmakta ve acımızda büyümektedir. Acımız büyük, kaybımız büyük ancak unutulmamalıdır ki, bu bombalar sadece bizim acılarımızı büyütmüyor. Bu bombalar toplumun birlikte ve barış içerisinde yaşama iradesine de büyük darbe vuruyor.

Daha önce yaşanan katliamların sorumluları ve katliamları gerçekleştirenler gerektiği şekilde soruşturulmadığından en son Ankara’da bu ülkenin orta yerinde, bu ülkenin başkentinde böylesi bir katliam yaşanmıştır. Ayrıca yeniden bir barış ortamı ve fiili bir çatışmasızlığın ortaya çıkacağı ihtimali doğmuşken bu katliamın gerçekleştirilmiş olması birilerinin bu ülkede savaşı istediğinin de çok açık göstergesidir.

Biz Adıyaman Barosu avukatları olarak bu katliamları yapanların, arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması ve bu olayların aydınlatılması için gerekli soruşturma ve kovuşturmaların yapılması ve sorumluların yargılanması için takipte olacağız.  Bu katliamlarda ihmali olan ve görevlerini gereği gibi yerine getirmeyen tüm kamu görevlilerinin ve sorumluluk mevkiinde bulunan yönetenlerin de yargılanması için gerekli tüm girişimleri yapacağız ve bunun takipçisi olacağız.

Bu vesile ile Ankara’daki EMEK, BARIŞ VE DEMOKRASİ MİTİNGİ’nde, bu ülkenin aydınlık yüzlerine, emekçilerine, demokratlarına, barış sevdalılarına yaşatılan katliamı lanetliyor, ölenlere Allahtan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Barışa hizmet edenlerin, barışta diretenlerin ve tüm toplumumuzun başı sağ olsun, bu son ölümlerimiz olsun.

Bir kez daha tüm halkımıza buradan sesleniyoruz; Biz savaşı, çatışmayı, ölümü ve kıyımı en yakınında yaşayanlar olarak, savaşılarak artık bu toplumun sorunlarının çözülemeyeceğini, ölümlerin, kıyımların, böylesi büyük acıların sorunun çözümüne katkı sunmayacağının tecrübe edildiğini, çözümün müzakere ve diyalogda olduğunun ve çözüm masasına tarafların tekrardan oturması gerektiğinin bilinmesini istiyoruz.

Şu iyi bilinmelidir ki, içeride basit siyasi çekişmelere takılıp kalarak toplumu ayrıştırmak, dış güçlerin topluma müdahalesine imkan vermektedir. Mehmet Akif’in dediği gibi;

“GİRMEDEN TEFRİKA BİR MİLLETE DÜŞMAN GİREMEZ

TOPLU VURDUKÇA YÜREKLER, ONU TOP SİNDİREMEZ”

Bütün halkımıza, bu acı gerçeğe masadak olmamak için birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeyi tavsiye ediyoruz. Aksi halde dış güçlerin oyunlarının arenası olma tehlikesi ile karşı karşıyayız.

Bin yıldır, bu bölgede yaşayan toplumlar, bu birlik ve beraberliği sağladığı içindir ki bu topraklarda kardeşçe yaşamış ve bundan sonrada aynı duygularla yaşama imkanımız mevcuttur.

Adıyaman Barosu Başkanlığı

20.04.2024