BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 14.03.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1567

 

YAŞAM HAKKINA VE TOPLUMSAL BARIŞA

DÖNÜK SALDIRIYI KINIYORUZ!

 

13 Mart 2016 Pazar günü Ankara'da yapılan saldırı sonucu resmi rakamlara göre 37  masum vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 125 kişi de yaralanmıştır. Her şeyden önce yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hiçbir toplumsal meselenin şiddetle çözülmeyeceği, aksine yaşanan sorunları daha da derinleştirdiği açıkça ortada iken, sivilleri hedef alan böylesi kör şiddetin tek amacının toplumu dehşete düşürmek ve böylece sivil yaşam alanları daraltmak olduğu açıktır.

Yaşam hakkı savunmak insan olmanın en asgari ahlaki yükümlülüğüdür. Bu nedenle, hiçbir inançsal, ideolojik ya da siyasal gerekçe kutsal yaşam hakkının ihlalini meşrulaştıramaz.

Teröristlerin ve işbirlikçilerinin maksadı, Türkiyemizde  toplumu ayrıştırma, kardeş kavgasını başlatmaktır. Daha önce Ankara’da gerçekleştirilen terör eylemleri lokal bir hedefi var iken bu defa bütün Türkiye halkları hedef alınmıştır. Ancak şunu iyi bilsinler ki, Türkiye’de bin yıldır kardeşçe birlikte yaşayan biz Kürtler ve Türkler, bütün oynanan oyunların farkındayız, oyunlarına gelmeyeceğiz, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmayacağız. Bugün olduğu gibi tarihte de Türkiye üzerinde benzer oyunlar oynanmış ve bütün bu oyunlar boşa çıkarılmıştır.

Ülkemiz üzerinde terörle kötü emellerine ulaşmak isteyenlere sesleniyoruz: İnsanlarsa, insanca davranmaya, müslümanlarsa islamca davranmaya davet ediyoruz. Medeni insanlara galebe ikna iledir, söz dinlemeyen vahşiler gibi silahla, cebirle, kanla değildir. Bu yaptıkları ile belki kısa sürede ülkemizde geçici bir kaosa sebep olabilirler, ancak bu yaptıklarıyla kardeşliğimizi bozamayacaklar, bizler daha da birbirimize kenetlenerek oyunlarını boşa çıkaracağız. Buna kararlıyız, buna inançlıyız. Teröre, kana alışmadık, alışmayacağız. 

    En ilkel kabileler bile dışarıdan bir tehdit geldiğinde kendi iç meselelerini bir tarafa bırakıp, aynı maksat etrafında kenetlenirler. Bizlerde hangi fikirden hangi düşünceden hangi ırktan ve hangi mezhepten olursak olalım, hangi partiye oy veriyorsak verelim; İçimize terörle ekilmek istenen fitne ateşine alet olmayalım, hep birlikte insanca ve  kardeşçe birlikte yaşama irademizi haykıralım. Basit ve ucuz çekişmelerle bu olayları bahane ederek birbirimizi tenkit edip teröre alet olmayalım. Asıl onların istediği de aramızda var olan birlikte kardeşçe yaşama kültürünü yok etmektir. Biz bu oyunun farkındayız.

Biz Adıyaman Barosu olarak her koşulda yaşam hakkından yana tutum alacağımızı hatırlatıyor, bu vesile ile bir kez daha herkesi söylem, tutum ve davranışları ile yeniden toplumsal barış çabalarına dönmeye çağırıyoruz.

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ ŞİDDETLE KINIYORUZ VE LANETLİYORUZ 

 

 

ADIYAMAN BAROSU BAŞKANLIĞI

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.