ADIYAMAN

NisanMayısHaziran
DARBEYE KARŞI ADIYAMAN BAROSU BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 16.07.2016 | Okunma Sayısı: 1454 | | |

Adıyaman Barosu olarak, her zaman demokrasiden ve hukuktan yanayız. Darbelerin ülkemize ne kadar zarar verdiğini, yaşanan tecrübelerle en iyi biz hukukçular biliyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin, birlik, beraberliği ve bekası için, demokratik kurumların, siyasi yapıların ahenkli ve uyumlu bir şekilde çalışmalarını beklemekteyiz.

Milletimiz alçak gönüllüdür, hoşgörülüdür, metanetlidir, ancak vatanına ve iradesine kast edildiği zaman gözünü budaktan esirgemez hukuk içerisinde kalarak gerekli vakur davranışını çekinmeden sergiler. Bundan böyle, millet iradesine kast eden vatan hainleri, bu izzetli duruşu hesaba katacaklardır.

Daha önce yapılan darbeler sırasında milletimiz meydanlara inmemiş ise, bunun bir teslimiyet ve pasiflik olarak algılanmamalı, bu milletin, 15 TEMMUZ 2016 gecesi demokratik, müspet ve vakur duruşu da sergileyebileceğini ve iradesine sahip çıkacağını  bütün dünya görmüştür.

Sadece siyasal iktidarı değil, bütün siyaset kurumunu ve Türkiye’nin sivil kazanımlarını hedef alan bu alçakça darbe girişimi, toplumun topyekun karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır. Özellikle, Adıyaman halkının darbe girişimine karşı göstermiş olduğu duyarlı duruşundan dolayı Adıyaman Barosu olarak halkımıza teşekkür ediyoruz.

Biz Adıyaman Barosu üyeleri olarak, her zaman demokrasinin ve seçilmiş sivil iradenin yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna duyurulur.

Adıyaman Barosu Adına