ADIYAMAN

EkimKasımAralık
Tarih: 07.07.2017 | Okunma Sayısı: 155 | | |

AVUKALARI YAPTIKLARI İŞ NEDENİYLE HEDEF GÖSTEREN,UYUŞMAZLIKLARIN SORUMLUSUYMUŞ GİBİ LANSE ZİHNİYETİ VE BU DOĞRULTUDA HABER YAPAN BASIN YAYIN ORGANLARINI ESEFLE KINIYORUZ.

Bilindiği üzere Bursa’nın Gemlik ilçesinde silahlı bir saldırgan,4 Temmuz 2017 tarihinde eski eşini yaraladıktan sonra eski eşinin vekilliğini yürüten Av. Özgür Aksoy’u bürosunun önünde , Polis memuru İdris Büyükdönmez’i de Gemlik Adliyesinde silahla vurarak öldürdükten sonra intihar etti.Ne yazık ki; yaşanan bu üzücü olay aynı zamanda savunma mesleğimizi de ne zor şartlar altında yaptığımızı bir kez daha ortaya koymuştur.

Adıyaman Barosu olarak , Bursa Barosu’na kayıtlı meslektaşımız Av. Özgür Aksoy ve Polis memuru İdris Büyükdönmez’i kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.Meslektaşımız Aksoy ve Polis memuru Büyükdönmez’e Allah’tan rahmet;ailelerine ,Bursa Barosu’na; ve Türk Teşkilatı’na ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Avukatları baktıkları davalarla özdeşleştiren, sorunun kaynağıymış gibi gösteren,avukatları hedef alan sözlü,fiili ve silahlı saldırıları,bu vesileyle bir kez daha nefretle kınıyoruz.Böyle acı olayların bir daha yaşanmaması adına daha etkin,önleyici,caydırıcı yasal önlemler alınması,Basın ve yayın organlarının meslektaşlarımızın yürüttüğü hukuki süreçlerle ilgili haber yaparken daha dikkatli,özenli haber yapmaları gerektiği kanaatindeyiz.Yine aynı doğrultuda bireysel silahlanmanın da önüne geçilmesi noktasında Siyasileri de göreve davet ediyoruz.

Avukatlar bağımsız savunma makamını temsil etmekle beraber yargının vazgeçilmez bir parçasıdır.Adıyaman Barosu olarak meslektaşlarımızın “ Vekil” olarak katıldıkları davalara konu olan uyuşmazlıkların tarafı olmadıklarını;sadece işlerini yapma gayreti içinde olduklarını bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ADIYAMAN BAROSU BAŞKANLIĞI

25.11.2017 Cumartesi