ADALET İÇİN SAVUNMA SEMİNERİ GÖRÜNTÜLERİ
Tarih: 11.12.2017| Okunma Sayısı: 1960

 

ADALET İÇİN SAVUNMA” KONULU SEMİNER

Sayın Baro Başkanlarım, Değerli Avukat arkadaşlarım; Baro Başkanlığımızca düzenlenen “Adalet İçin Savunma” konulu seminere hepiniz hoş geldiniz. Bu gün avukatlık mesleğinin duayeni, avukatların gür sesi, İstanbul Barosu eski başkanlarından Sayın Av. Turgut KAZAN konuğumuzdur. Adıyaman Barosu adına sayın başkanımıza hoş geldiniz diyor, en derin saygılarımı sunuyorum.

Saygıdeğer Meslektaşlarım;

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemiz, hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinde önemli bir dönemeçten geçmektedir. Bu noktada biz avukatlara her zamankinden daha büyük görevler düşüyor. Demokrasi ve insan hakları mücadelesinin öncüsü daima avukatlar olmuştur.

İnsan haklarının ve insanın onurlu yaşam mücadelesinin tarihinde daima avukatlar öncü olmuşlardır. Masumiyet ilkesini, avukatlar yeri gelmiş canları pahasına iktidarlara kabul ettirmişlerdir. Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Beyannamesini hazırlayanlar, hak mücadelesine baş koyanlar avukatlar olmuştur.

Hak mücadelesi vermek dünyanın her yerinde başta avukatlara nasip olmuştur. Çünkü Avukat statükonun karşısındadır. Avukat iktidar gücünün sınırlanmasını ister. Avukat bağımsız ve tarafsız mahkeme ister. Avukat hak korur, herkese eşit hak ister. Bu nedenledir ki savunma hakkının yok edildiği bir yerde haktan, hukuk devletinden, kişi güvenliğinden, bağımsız ve tarafsız yargıdan, özgürlük ve demokrasiden bahsedilemez.

Hukuk Devletinin itici gücü avukattır. İddianın karşısında etkili bir savunma olmazsa hakimin gerçeğe ulaşamayacağını herkes bilmek zorundadır. Hukuk kuralının doğru yorumlanması çabasında avukatın sözüne değer verilmesi gerekir. Savunmanın ayak bağı değil, muhakemenin amacına ulaşmasında vazgeçilmez unsur olduğunun kabulü adalet için gereklidir.

Değerli meslektaşlarım;

Savunma “Lehe delilleri kabul ederiz, aleyhe olanları kabul etmeyiz. Takdir yüce mahkemeye aittir’den ibaret değildir, asla olamaz.” Mahkemeyi mahkeme, yargılamayı yargılama yapacak olan iyi yetişmiş, görevinin gereklerini kavramış, bilgili ama her şeyden önce ahlaklı avukatların mücadelesidir.

Zor şartlar altında görev yapan CMK avukatlarımız ve tüm meslektaşlarımız şunları bilmelidir ki: Ceza Muhakemesi suçluların değil, suçsuzların hukukudur. Bu nedenle hangi aşamada olursa olsun, savunma görevini ifa eden meslektaşlarımızın öznesi insan olan ceza yargılamasında savunma görevini en iyi şekilde yerine getirmeleri gerekmektedir. Baro üyelerimizin bu bilinçle hareket edeceklerine inancımız tamdır.

Kutup yıldızı olan adalet için yurttaş olarak, avukatlar olarak hepimizin yapacağı işler vardır. İnsanlığın ikinci güneşi olan adalet mücadelesinde Adıyaman Barosu olarak haksızlık kimden gelirse gelsin, haksızlığın hedefinde kim olursa olsun daima hukukun tarafı olduk. Bundan sonrada aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Bilginin en güçlü silah olduğuna inan Adıyaman Barosu olarak meslektaşlarımızı gelişen ve hızla değişen kanunlar ve uygulamalar konusunda bilinçlendirmek, bilgi alışverişinde bulunmak için meslek içi eğitim seminerlerimizi önümüzdeki günlerde de yapmaya devam edeceğiz.

Avukatlar arasındaki ilişkileri, samimi ve sıcak diyalog ortamıyla Adıyaman Barosu Türkiye’nin en gözde barosudur. Sizlerle birlikte böyle bir baronun üyesi olmaktan da her zaman onur duyuyorum.

Adaletin kuvvetli, kuvvetlilerin adil olduğu bir Türkiye özlemiyle, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Av. Abdurrahman TUTDERE

Baro Başkan Yardımcısı 
 
 
 
 
 
 
 
 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

26.04.2024
AV. BİLAL DOĞAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.