8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
     BASINA VE KAMUOYUNA DUYURUMUZDUR

 

            8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladık. Bu vesile ile  Baromuzda             tüm mensuplarımız ve adliyede çalışan kadınlarımızla birlikte bir araya gelindi.

            KADINI ÖZGÜR OLMAYAN BİR TOPLUMUN KENDİSİDE ÖZGÜR OLAMAZ. KADIN TOPLUMUN ÇİMENTOSUDUR, TEMELİDİR. Kadınana değer veren, saygı duyan milletler hep ilerlemiş ve medeni toplumların seviyesine ulaşmışlardır. Kadına saygı insana saygıdır.

            Birer şefkat kahramanı olan kadınlarımıza saygı, hürmet, YARATAN’A SAYGI OLARAK TELAKKİ EDİYORUZ. Kadına şiddet uygulayan, istiskal, edip horlayanları ise İNSAN BOZMASI BİRER CANAVAR OLARAK GÖRÜYORUZ.

            Son yıllarda ülkemizde kadınlara yönelik gaddarca ve vahşice saldırılar düzenlenmiş ve insanlığın sükut ettiği cinayetler işlenmiştir. Bu tür rikkat duygularımızı zedeleyen, insanlıktan uzak saldırılara son vermek adına bir nebze katkı sunması bakımından  2015 yılının Kadın Cinayetleri ile Mücadele Yılı ilan edilmesini teklif ediyoruz.

            Belki bizler dünü değiştiremeyiz, AMA ERKEĞİ İLE KADINI İLE HEP BİRLİKTE GELECEĞİ İYİLEŞTİREBİLİRİZ. Yıllardır KADIN MÜCADELESİ VEREN VE kadını fıtratının dışına çekmek isteyen kuruluşları da kadınlara fıtratlarından farklı alanlara çekmeleri halinde toplumun topyekun bozulacağını ihtar etmek isteriz.  KADININ KAYBETTİĞİ YERDE ASLINDA TOPLUMUN KAYBEDECEĞİNİN BİLİNMESİNİ İSTERİZ.                                                 

                                                                                ADIYAMAN BAROSU

Yönetim Kurulu Adına Baro Başkanı

                                                                          Av. Hasan DEMİR