Tarih: 18.10.2017| Okunma Sayısı: 1340

BASINA VE KAMUOYUNA

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ‘nün sosyal medya hesabında “KADINLARLA TOKALAŞMAK ATEŞ TUTMAKTAN KORKUNÇTUR” şeklindeki açıklaması ve bu görüşlerini desteklediğini iddia ettiği, yoruma açık birkaç hadisi şerif’e dayandırması, toplumun büyük bir kesiminde infial yaratmıştır.

Bu açıklama; yobazlığın hortlatıldığı, kadınlarımıza yönelik ayrımcı, küçük düşürücü ve aynı zamanda laik cumhuriyetimize de bir saldırıdır. Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz.

Son günlerde ülkemizde gittikçe yaygınlaşan okul ve cemaat yurtlarında, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz ve cinsel saldırılar karşısında sessiz kalan bu zat, Ülkemizde ki tek sorunu tokalaşmak olarak göstermesi ve toplumun geleceği için büyük bir tehlike olarak görmesi, bize IŞID zihniyetini hatırlatmakta ve çağrıştırmaktadır.

Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olan ve her nasılsa Profesörlüğe kadar yükselmiş olan bu zatın kendi alanında bilimsel çalışması veya bir tek makalesi basına yansımamasına rağmen sosyal medyada kendisinin ‘’şeyhülislamlığa’’ soyunması düşündürücüdür. Bu durum ülkemizde üniversitelerimizin içinde bulunduğu noktayı da aslında ortaya koymaktadır.

Liyakat ölçüleri dışında, rektörlüğü hak etmediği halde bu makama nasıl getirildiği herkesçe malum olan bu zat, yanlış ve yanlı uygulamaları ile üniversitemizin çağdaş bir bilim yuvası olmasını engellemiş, sağ sol demeden yüze yakın akademisyen ve çalışanın yanlış uygulamalar ile işinden olmasına neden olmuş ve bu tür açıklamalar ile gündemde kalmaya çalışmaktadır. Şimdi de IŞID terör örgütü zihniyetini yansıtan görüşlerini bu yazısı ile bize empoze etmeye çalışmaktadır.

Kendisine bilim adamı diyen ve özgeçmişini gerçek olmayan olay ve makalelerle süsleyen bu zat Kur’an’ın ayetlerini ve hadisleri yorumlayabilecek kapasitede olmadığını, tek taraflı görüşlerini empoze etmeye çalıştığını görmekteyiz. Çünkü bir bilim adamının, karşı hadisleri ve görüşleri de aynı yazıda belirtmesi gerekirdi. Bu zat buna da gerek duymamıştır.

Biz biliyoruz ki ; Kur’ana uymayan bir hadisin geçerliliği yoktur. Kur’an da ise tokalaşmayı yasaklayan hiçbir ayet yoktur. Yine biliyoruz ki Hz. Muhammed kadınlara değer vermiş ayrımcılık yapmamış başta Ebusüfyanın eşi Hind ile tokalaşmış, köle kadınlarla el ele dolaşmış, çalışan terleyen kadınların terlerini bile silmiştir.

Kanımızca müşrik, aynı zamanda Müslüman geçinen bu azınlık her şeye cinsellik gözü ile baktıkları için anlayamadıkları veya yorumlayamadıkları her şeyi günah zincirine eklemektedirler.

Bu adama tavsiyemiz din adamlığını bırak kendi mesleğine dön, sen kim fetva vermek kim haddini bil, seni istenmeyen adam olarak ilan ediyoruz.

Ne yazık ki hiç kimsenin isteyerek ve bilerek çocuğunu teslim etmeyeceği bu zat 20.000 öğrencisi olan üniversitenin rektörlüğünü yapıyor. Bu ayıp Yüksek Öğretim Kurumuna ve hükümete yeter.

Adıyaman Baro Başkanı

Av-Mustafa Köroğlu